Mannen en vrouwen denken, voelen, communiceren anders en hebben anders lief. Het lijkt wel of ze van verschillende planeten komen en hun éigen taal spreken.

45B _Vrouwen_komen_van_Venus__en__mannen___niet__50_x_40_cm___09.2008._E__125Mannen verbergen hun emoties, vinden het vreselijk als ze in de fout gaan, bieden goede raad aan en ook oplossingen.Ze werken hard, zappen de hele avond op de TV, hebben een olifantenhuid, kunnen liefde en seks scheiden, laten de WC-bril omhoog staan, vragen nooit iemand de weg, vertonen haantjes-gedrag en kunnen niet "ik hou van je" zeggen.
Vrouwen denken hardop, hebben een 6e zintuig, zijn aanrakings-gevoelig, hebben huilbuien, kopen altijd schoenen en zijn gek op praten. Zij kunnen zich bedienen van indirect taalgebruik, geloven in eeuwige romantiek, willen constant aandacht en hebben ogen in hun rug.
Tegen deze achtergrond-informatie, is de compositie van dit schilderij tot stand gekomen. Tegenover de mannelijke rechtlijnigheid (de strakke lijnen in de linkerhelft), staat in de rechterhelft de vrouwelijke emotie (de ronde bolvorm en de gemêleerde kleur en verfstructuur).De lijnen waaraan de sekse-symbolen hangen, volgen daarbij óók zoveel mogelijk deze beide vormgevingen.

                                                                             M@rten)